Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Πρωτοβουλία Europe in my region “Open EU Project days”
15.05.2016
Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2016 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητά των πολιτών. Η πρωτοβουλία Europe in my region 2016 προτείνει για πρώτη φορά την παράλληλη οργάνωση εκδηλώσεων από τα κράτη μέλη για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων, τον Μάιο και επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, και στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, αθλητικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών. Η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region 2016» περιλαμβάνει Εκδηλώσεις Προβολής των έργων (υπό τον τίτλο «Open EU Project Days»), Κυνήγι Θησαυρού, Διαγωνισμό Φωτογραφίας, και Blogging Campaign. Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται έχουν αναρτηθεί στο χάρτη της Inforegio. Αναλυτικά Εκδηλώσεις Προβολής έργων
 Εκδηλώσεις Προβολής έργων Σε τέσσερις επιλεγμένους χώρους πολιτισμού, που έχουν ωφεληθεί με δράσεις και παρεμβάσεις από το Ε.Π. «Ήπειρος 2007-2013», υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» την πρωτοβουλία «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days). Η πανευρωπαϊκή καμπάνια στοχεύει στην προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και των ευκαιριών τους στην καθημερινότητά των πολιτών. Στην Ήπειρο η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 με δράσεις προβολής με αφίσες και βίντεο στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, και συγκεκριμένα στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Κάστρο Άρτας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης. Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Μαΐου και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων των Εφορειών Αρχαιοτήτων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων. Ειδικότερα:
  • Στο Κάστρο Άρτας στις 11:00
  • Στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ίτς Καλέ- Φετιχιέ Τζαμί) στις 11:00
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 11:00
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στις 11:00
Περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open EU Project Day», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων.
  • Ειδικότερα, στις 17, 18 και 19 Μαΐου και ώρα 9:00-10:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο Κάστρο της Άρτας, με αφετηρία την κεντρική πύλη (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26810-24636).
  • Στις 18 Μαΐου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον περίδρομο του Κάστρου Ιωαννίνων, με αφετηρία την Κεντρική Πύλη του Κάστρου (από την αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Παπαϊωάννου).
Κυνήγι Θησαυρού
Κυνήγι Θησαυρού Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει παιχνίδι «Κυνήγι θησαυρού» στο οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν βρίσκοντας κρυμμένα στοιχεία και απαντώντας σε ένα διαδικτυακό κουίζ. Στην Ελλάδα το στοιχείο για το κυνήγι θησαυρού βρίσκεται σε 6 σημεία σε διαφορετικές πόλεις και περιφέρειες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Πάρτε μέρος. Συμμετοχή στο Κυνήγι Θησαυρού
Διαγωνισμός φωτογραφίας
Διαγωνισμόw Φωτογραφίας Φωτογραφείστε έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναδείξετε τα αποτελέσματά τους (περιλαμβάνοντας την ένδειξη της συγχρηματοδότησης π.χ. αναμνηστική πλάκα) και θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μαθήματα φωτογραφίας από επαγγελματία φωτογράφο και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από 2 Μαΐου έως 28 Αυγούστου και γίνεται μέσα από τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες.
Blogging campaign
Blogging Campaign Αν διατηρείτε ιστολόγιο μπορείτε να γράψετε σε αυτό για συγχρηματοδοτούμενα έργα στην περιοχή σας και να προωθήσετε το διαγωνισμό φωτογραφίας. Τα καλύτερα άρθρα (posts) θα μεταφράζονται και θα αναδημοσιεύονται σε ένα ειδικό ιστολόγιο Blog. Οι 3 bloggers που θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Περιφέρεια Ηπείρου στην ιστοσελίδα συμμετοχής της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.