Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΕΣΠΑ On The ROAD
09.07.2024 ΕΣΠΑ On The ROAD

Από το Μέτσοβο, ξεκινούν οι ενημερωτικές Εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Europe in my Region #EUinmyRegion, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της δράσης της ΕΕ για τις Περιφέρειες ολόκληρης της Ευρώπης, με στόχο την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων, που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ και θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Ηπείρου και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτος «σταθμός» η κεντρική πλατεία του Μετσόβου, όπου την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 στήθηκε info kiosk, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, να πληροφορηθούν μέσα από συσκευές προσομοίωσης – εικονικής πραγματικότητας (VR) και μια υπερσύγχρονη οθόνη, για τα έργα που υλοποιούνται στην Ήπειρο, ενώ διανεμήθηκε και σχετικό υλικό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Μετσόβου, πραγματοποιήθηκαν Εργαστήρια:

  • παραδοσιακής πίτας 10:00 – 12:00
  • τραχανά, χυλοπίτας & παραδοσιακού κεντήματος 17:30 – 19:30

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.