Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.)
Άξονας: 4.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €3,010,134.18
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €3,010,134.18
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά σε κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος εντός γηπέδου 15.039,71 μ2 με επτά κατοικίες των τεσσάρων ατόμων έκαστη, εκ των οποίων η μία θα χρησιμοποιηθεί για βραχεία παραμονή ατόμων με αναπηρία και ενός κοινόχρηστου κτηρίου το οποιο θα λειτουργει ως κέντο ημερήσιας φροντίδας,απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους ενοίκους και εξωτερικα άτομα με αναπηρία. Το κτηριακό συγκρότημα ειναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής απόφασης για την υποστηριζόμενη διαβίωση και θα φιλοξενει ΑμεΑ με νοητική υστέρηση. Η κάθε μια από τις 7 επτά ανεξάρτητες κατοικίες έχει εμβαδό 216,59 μ2 και τρείς από αυτές έχουν και υπόγειο χώρο εμβαδού 216,59 μ2, ο οποίος περιλαμβάνει λεβητοστάσιο και βοηθητικούς χώρους.Ολοι οι κυριοι χώροι θα είναι ισόγειοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι για άτομα με αναπηρία. Ο περιβάλλον χώρος θα δεντροφυτευθεί και θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να ευνοεί υπαίθριες δραστηριότητες των ενοίκων, χώρο αθλοπαιδιών και χώρους υπαίθριας απασχόλησης και αναψυχής.
Κρισιμότητα
Με την παρούσα πράξη θα εξασφαλιστεί η διαβίωση 28 ατόμων ΑμεΑ με νοητική στέρηση σε 7 αυτόνομες κατοικίες με ένα κεντρικό κτίριο. Στο κεντρικό κτίριο θα λειτουργήσει Πρόγραμμμα ημερίσια φροντίδας και διημέρευσης ατόμων με αναπηρία, για περισσότερους ενήλικες που θα έρχονται απο τη γύρω περιοχή. Εκτός απο υπηρεσίες φροντίδας θα παρέχονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων μέσα από εργαστήρια διαφόρων δραστηριοτήτων ανάλογα με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Στόχος του προγράμματος είναι η πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών τους με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ιδίους και τις οικογενειες τους και την κοινωνική τους ένταξη. Η πράξη υποστηρίζεται απο την ανάγκη διαβίωσης των ΑμεΑ εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
7 κτήρια κατοικίες συνολικού εμβαδού 1.516,13 μ2 πλήρως εξοπλισμένα, με υπόγεια εμβαδού 944,36 μ2 και 1 κτήριο κοινόχρηστο συνολικού εμβαδού 294,59 μ2 πλήρως εξοπλισμένο, με υπόγειο εμβαδού 294,59 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 13.228,99 μ2.
Δείκτες Εκροών
  • SO031.Δυναμικότητα κοινωνικών υποδομών που ενισχύονται
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1665.Αριθμός δομών που ενισχύονται για να προσφέρουν βελτιωμένες /διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.