Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,377,525.63
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,377,525.63
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου

Το έργο αφορά την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στην περιοχή της παλιάς αγοράς «μπεζεστένια». Συγκεκριμένα θα πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Κουντουριώτη, Τοσίτσα, Ευαγγελίδη, Κάτσαρη, Ζάππα, Καλάρη και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα οδών ήπιας κυκλοφορίας. Με τις αναπλάσεις αυτές αναμένεται η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της αγοράς καθώς δημιουργείται ένα περιβάλλον ελκυστικό για πεζή μετακίνηση, ανάπτυξη της εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και αναψυχή. Επιπλέον αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες διαβίωσης σ΄ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κρισιμότητα

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΛΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ   ΟΠΩΣ  ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, Ο ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΣ ΦΟΡΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.   

Αναμενόμενα Αποτελέσματα

Τα παραδοτέα της πράξης  είναι η ανάπλαση υφιστάμενων δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στην περιοχή της παλιάς αγοράς «μπεζεστένια», συνολικής επιφάνειας 8.407,30 τ.μ..

Δείκτες Εκροών
  • CO38.Αστική ανάπτυξη: Δημιουργία ή ανάπλαση υπαίθριων χώρων σε αστικές περιοχές
Δείκτες Αποτελέσματος
  • T1620.Μέγιστος αριθμός ημερών με μέση ημερήσια συγκέντρωση ΑΣ10 μεγαλύτερη από 50 μg/m3 που καταγράφεται σε σταθμό μέτρησης
Βίντεο σχετικά με το έργο

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.