Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Δικτύωση και Προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €150,000.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €150,000.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Η προτεινόμενη δράση αφορά την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειών, με στόχο την προώθηση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Τα κυριότερα περιγραφόμενα μέσα – τεχνικές τουριστικής προβολής είναι τα ακόλουθα: α) Κατάρτιση Πλάνου Καταχωρήσεων και Υλοποίησης Καμπάνιας σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης β) Δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών με ιστορικό / εκπαιδευτικό περιεχόμενο για μαθητές και ενήλικους γ) Σχεδιασμός και Παραγωγή προωθητικού οπτικοακουστικού υλικού δ) Υποστήριξη στη Δημιουργία Αναμνηστικών Δώρων. Επιδίωξη είναι να επιτευχθεί συμπληρωματικότητα με άλλες δράσεις τουριστικής προώθησης που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο την ανάδειξη της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, ενός μοναδικού πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος.
Κρισιμότητα
Το έργο εστιάζει στην εξάλειψη των αδυναμιών που έχουν παρατηρηθεί ως προς τη μειωμένη δικτύωση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, την περιορισμένη διάχυση της πληροφορίας και της ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος, τους αναξιοποίητους τουριστικούς/πολιτιστικούς πόρους, τις σοβαρές ανισότητες τουριστικής έντασης μεταξύ διάφορων περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου, και γενικότερα την έλλειψη οργανωμένων θεματικών προϊόντων/βιωματικών εμπειριών. Επιπλέον, το έργο θα δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής, ακόμα και μέσω κρίσεων που περιορίζουν την επισκεψιμότητα (πχ. πανδημία COVID19), διατηρώντας έτσι το ενδιαφέρον του δυνητικού επισκέπτη, προσφέροντάς του εναλλακτική πρόσβαση σε επιλεγμένα τμήματα του πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος και δημιουργία συναισθημάτων προσμονής της επίσκεψης.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
α) Κατάρτιση Πλάνου Καταχωρήσεων και Υλοποίησης Καμπάνιας σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. β) Δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών με ιστορικό / εκπαιδευτικό περιεχόμενο για μαθητές και ενήλικους. γ) Σχεδιασμός και Παραγωγή προωθητικού οπτικοακουστικού υλικού. δ) Υποστήριξη στη Δημιουργία Αναμνηστικών Δώρων.
Δείκτες Εκροών
  • SO006.Ενέργειες προβολής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1662.Διανυκτερεύσεις (ημεδαπών και αλλοδαπών) σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.