Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό Θεσπρωτικού της Τ.Κ. Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού
Άξονας: 14.ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΣ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €804,050.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €748,436.93
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού. Ο οικισμός του Θεσπρωτικού θεωρείται ενιαίο οικιστικό σύνολο, κατά την έννοια της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, με τον οικισμό Γ' προτεραιότητας του Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με το με αρ. πρ. 101046/25-6-15 έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ). To συνολικό μήκος του δικτύου ανέρχεται στα 7.594 μ και απαρτίζεται από αγωγούς PVC (πλαστικοί) διαμέτρου Φ200. Το σχεδιασμός του βαρυτικού δικτύου ακαθάρτων καθορίστηκε με βάση την ύπαρξη του κεντρικού συλλεκτήρα με τον οποίο αποχετεύεται το σύνολο του οικισμού, στον οποίο και θα συνδεθεί για να καταλήξουν τα λύματα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Λούρου. Ο συνολικός αριθμός φρεατίων ανέρχεται στα 383 και αποτελείται από προκατασκευασμένα τεμάχια. Θα κατασκευαστούν επίσης 430 συνδέσεις αποχέτευσης με τις κατοικίες, οι οποίες δεν είναι επιλέξιμες για συγχρηματοδότηση.
Κρισιμότητα
Η πράξη στοχεύει στην ικανοποίηση του κοινοτικού και εθνικού πλαισίου και του σχεδίου διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου, αφού αφορά στην ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων διαχείρισης λυμάτων για την πλήρη συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 91/271/ΕΟΚ. Ο οικισμός του Θεσπρωτικού θεωρείται ενιαίο οικιστικό σύνολο, κατά την έννοια της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ, με τον οικισμό Γ' προτεραιότητας του Λούρου του Δήμου Πρέβεζας (σύμφωνα με το με αρ. πρ. 101046/25-6-15 έγγραφο της ΕΓΥ). Σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό των λυμάτων υφίσταται πρωτοβάθμια επεξεργασία σε απορροφητικούς βόθρους, ενώ ένα μικρό ποσοστό των λυμάτων συγκεντρώνεται σε στεγανούς, σηπτικούς βόθρους. Τα βοθρολύματα διατίθενται ανεξέλεγκτα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με αποτέλεσμα τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και του υπεδάφους. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση λυμάτων και την τοπική αυτοδιοίκηση δεν προβλέπει την άμεση πρόσβαση ιδιώτη επενδυτή κατά τη συλλογή και επεξεργασία των αστικών αποβλήτων.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Κατασκευή 7.594 μέτρων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον οικισμό Θεσπρωτικού.
Δείκτες Εκροών
  • CO19.Επεξεργασία λυμάτων: Πρόσθετος πληθυσμός που εξυπηρετείται από βελτιωμένη επεξεργασία λυμάτων
Δείκτες Αποτελέσματος
  • T4441.Ποσοστό ισοδύναμου πληθυσμού που καλύπτεται από δίκτυα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Α-Β-Γ προτεραιότητας κατά την Oδηγία 91/271/ΕΟΚ

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.